Кадър БНТ, архивДоналд Тръмп излезе с изявление за ковид, което ще

...
Кадър БНТ, архивДоналд Тръмп излезе с изявление за ковид, което ще
Коментари Харесай

Донлад Тръмп: Данните за броя на заразените и жертвите на коронавируса в САЩ са завишени

Кадър Българска национална телевизия, списък

Доналд Тръмп излезе с изявление за коронавирус, което ще разбуни духовете в Съединени американски щати. Той  съобщи, че броят на инфектираните с ковид и смъртните случаи в страната е пресилен, предадоха международните организации.

Съединени американски щати означиха през днешния ден рекорден брой нови случаи, а броят на жертвите надвиши 350 000.

" Броят на случаите и смъртните случаи от китайския вирус е мощно пресилен в Съединени американски щати заради метода на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите за определянето им, смехотворен спрямо други страни, доста от които оповестяват, преднамерено, доста неакуратен и занижен " брой, съобщи Тръмп в Туитър, като назова данните " подправени вести ".

В отговор водещият експерт на Съединени американски щати по заразните заболявания лекар Антъни Фаучи съобщи пред Ей Би Си, че смъртните случаи са изцяло същински. " Всичко, което би трябвало да извършите, е да излезете и да отидете в окопите, да отидете в лечебните заведения, да отидете в интензивните отделения и да видите какво се случва ". " Болниците изпитват дефицит на кревати, не стигат опитни чиновници ", а наличният личен състав е отпаднал, добави специалистът.

Броят на инфектираните в Съединени американски щати от началото на пандемията е 20,4 милиона по данни на университета Джонс Хопкинс, напомня ДПА. Броят на имунизираните също е по-нисък от упованията.



Началото на акцията за имунизация беше по-бавно от упованията. Общо 4 милиона американци са получили доза от ваксина против ковид, от които 1,5 милиона през последните 72 часа, съобщи Фаучи. Общо в здравните заведения са доставени 13 милиона дози ваксина.

Според здравния специалист обаче макар първичното закъснение имунизацията набира скорост и обещанието на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън 100 милиона души да бъдат имунизирани през първите 100 дни от неговия мандат е изпълнимо, означи АП, представена от Novini.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР